Αν προσκαλέσετε συγγραφέα


Αν προσκαλέσετε συγγραφέα…

Οι  συγγραφείς  μέλη της Γυναικείας  Λογοτεχνικής Συντροφιάς, με προθυμία προσπαθούν να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις που τους απευθύνουν διδάσκοντες και Σχολεία, φορείς επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, σύλλογοι γονέων, Βιβλιοθήκες και διοργανωτές ημερίδων, εκθέσεων και εκδηλώσεων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό,
Οι προσκαλούντες, έχουν υπ’ όψιν τους ότι εκτός από την προθυμία ενός συγγραφέα, πρέπει να τηρούνται τουλάχιστον οι παρακάτω προϋποθέσεις:
ü    Κάλυψη στο ακέραιο των εξόδων μετάβασης και επιστροφής (εισιτήρια / ταξί ή έξοδα βενζίνης και διοδίων, εφ όσον η μετακίνηση γίνει με ίδιο μέσον).
ü     Έξοδα ύπνου σε ευπρόσωπο κατάλυμα και έξοδα διατροφής, όταν η συγγραφέας μετακινείται από τον τόπο διαμονής της.
ü      Εναλλακτικά, μπορεί να επιστρατευθεί κάποιος από τους προσκαλούντες, να μεταφέρει τη συγγραφέα, προς και από, τον χώρο της εκδήλωσης.
ü  Εφ όσον πρόκειται για Σχολείο, αυτονόητη θεωρείται η υποχρέωση των εκπαιδευτικών, να προετοιμάσουν επαρκώς τα παιδιά για το βιογραφικό και εργογραφικό έργο της συγγραφέως (ανάγνωση - ανάλυση η και δραματοποίηση κάποιου αποσπάσματος). Το ίδιο αυτονόητη θεωρείται και η παρουσία του διδάσκοντος μέσα στην αίθουσα κατά την διάρκεια της εκδηλώσεως. Για το πώς θα οργανωθεί η συνάντηση, θα πρέπει να γίνεται έγκυρη προσυνενόηση. (Ποιες θα είναι οι ηλικίες των παιδιών που θα συναντήσει η συγγραφέας και ποιο βιβλίο της είναι καταλληλότερο, ανάλογα με τις ηλικίες ή ανάλογα με την εποχή ή το θέμα της εκδήλωσης).
ü   Εφ όσον πρόκειται για εκδηλώσεις τοπικών φορέων λόγου, τέχνης και πολιτισμού γενικότερα, κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη αντιπροσωπευτικού αριθμού βιβλίων της συγγραφέως στο τοπικό βιβλιοπωλείο, στην σχολική ή Δημοτική βιβλιοθήκη αντίστοιχα ή στην έκθεση βιβλίου αν υπάρχει.
ü    Οι διοργανωτές θα πρέπει να φροντίσουν για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού, των γονέων κ.λ.π. ώστε να εξασφαλιστεί ικανοποιητική ανταπόκριση στην εκδήλωση.

Από την πλευρά τους, οι συγγραφείς μας, οφείλουν να είναι (και είναι) ευπροσήγορες, συνεργάσιμες και επικοινωνιακές, με ευχάριστη παρουσία προς τα παιδιά, έτσι που να μεταδίδουν άνεση και φιλικότητα, κερδίζοντας το ενδιαφέρον και τον ανάλογο σεβασμό.

Οι συνεννοήσεις για την κάθε πρόσκληση (ανάλογα με το ύφος της εκδήλωσης) μπορούν να γίνονται μέσω της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς η και απ’ ευθείας  με την Συγγραφέα.Φόρμα πρόσκλησης συγγραφέα
Προσκαλών


Διεύθυνση


Στοιχεία επικοινωνίας


Χώρος εκδήλωσης


Θέμα / αφορμή πρόσκλησης


Προσκαλούμενοι συγγραφείς


Ημερομηνία εκδήλωσης